contacts

RESTAURANT " IL TONDORANTE"

+ PROJECT DATA
  • Year
    1968
  • Tipology
    Exhibition Design
  • Location
    Bard (Aosta), Italy
  • Client
    Private
  • Total Area/Surface/Volume
    60 sq m
+ DESCRIPTION

The renovation of a restaurant.
The existing space was of around 60 sqm, 6 metres long and 10 wide.
In this space the following were created: the entrance, access to the kitchen, the bar, the cloakroom, the toilets and most importantly five cylindrical spaces each containing a round table with a ring-shaped seat around it, for a total 35/40 places.
The cylindrical spaces with their colour are what characterise the project: in this work Bellini shows that he already understands how to achieve feelings and “atmospheres” in the places he works on. In every cylinder – divided at the shoulder height of a sitting person – a vertical rod in plexiglas comes down from the ceiling (in stainless steel), which by conduction shines a concentrated light on the table.

(Ermanno Ranzani)

+ CREDITS

Architect
Mario Bellini Architects




 

back
credits
logo bellini

chiudi gallery

#